Gefrituurde vlierbloesem

Speciaal voor deze tijd, nu de vlierbloesem overal volop bloeit.

Lekker als zoete traktatie of toetje tussendoor en heel makkelijk om te maken!

 

Ingrediënten:

8 schermen vlierbloesem, 200g (spelt)bloem, 1 bio ei, 2 dl water of melk, beetje zout, eventueel poedersuiker, geurloze zonnebloem- of frituurolie

 

Bereiding:

Maak een pannenkoekbeslag van bloem, ei, water en zout.

Zet een grote pan op het vuur, vul deels met olie en verhit. Je kunt ook een frituurpan gebruiken.

Houd de vlierbloesem bij het steeltje en doop het in het beslag tot alle bloempjes helemaal bedekt zijn.

Frituur de bloesems in (hete!) olie tot ze goudbruin zijn en laat ze vervolgens even uitlekken op keukenpapier.

Bestrooi met poedersuiker en serveer warm.

 

Smakelijk