Focaccia met zongedroogde tomaten en olijven

 

Ingrediënten:

100g Bioverde zongedroogde tomaten, 100g olijven zonder pit, 21g verse gist, 250 ml lauw water, 500grr bloem, 4 takjes rozemarijn, 5 el BioShop olijfolie, 1 kl zeezout

 

Bereiding:

Snijd tomaatjes en olijven fijn. Haal de rozemarijnblaadjes van de takjes.

Los de gist op in het water. Meng de bloem met een snuifje zout in een kom en giet olijfolie en gist in het midden van de bloem.

Kneed krachtig gedurende ongeveer 10 min. Laat 1uur afgedekt rijzen op een warme plaats.

Verwarm de oven op 200°C.

Kneed het deeg nog eens goed door en meng met de tomaten en olijven.

Rol het deeg uit tot de grootte van de bakplaat.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop.

Duw putjes in het deeg en bestrooi met de rozemarijnblaadjes en zeezout.

Bak gedurende 40 min. in de oven en laat afkoelen op een rooster.

 

Lekker bij het aperitief met een tapenade, bij een salade of bij een maaltijdsoep!