feestelijke paddenstoelensoep

 

In de feestperiode is het assortiment paddenstoelen bij BioShop nog uitgebreider dan anders. Naast onze  witte champignons en kastanjechampignons vindt u lekkere aromatische shiitake’s, portobello’s , oesterzwammen en een assortiment wilde paddenstoelen.

Allemaal super geschikt om lekkere bereidingen op tafel te zetten, of het nu gaat om een doodgewoon winters gerecht of om een feestelijk recept!

U vindt ze in onze groenteafdeling.

 

Ingrediënten:

600g paddenstoelen, 1 ui, 1 prei, 2 teentjes knoflook, enkele takjes bladpeterselie, enkele takjes verse thijm, BioShop olijfolie, 1,5 L groentebouillon of kippenbouillon, 50 ml room of Ecomil amandel cuisine, zwarte peper, zeezout, 1 a 2 el droge witte wijn, enkele druppels citroensap

 

Bereiding:

Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze op schijfjes. Haal de peterselieblaadjes en de thijmblaadjes van de steeltjes.

Snijd ui, look, peterseliestengels en prei fijn.

Verhit een scheut olijfolie op middelhoog vuur en voeg de paddenstoelen, groenten en de thijmblaadjes toe.

Zet het deksel op de pan en laat enkele minuten zacht worden.

Schep 4 a 5 el van de paddenstoelenmix uit de pan en houd apart.

Voeg de bouillon toe en laat nog een tiental minuten koken.

Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper en mix de soep fijn met de staafmixer.

Voeg de room toe en verwarm opnieuw tot kookpunt, zet de soep af.

Breng op smaak met de witte wijn* en enkele druppels citroensap.

Even wachten en opnieuw proeven of er nog citroensap bij moet!

Hak de peterselieblaadjes fijn en versier de soep voor het opdienen met de overgebleven paddenstoelen en de gesnipperde peterselie.

Deze soep is gemakkelijk te bereiden en geeft een feestelijk tintje aan uw menu!

 

* de witte wijn weglaten voor wie geen alcohol wenst te gebruiken