ei-muffins

Deze ei-muffins met radijs zijn perfect voor tijdens de paasdagen, ook leuk  om mee naar school te nemen of bij een picknick!

De biologische groene asperges en bosui maken het een echte voorjaarstraktatie.

Ingrediënten:

1 el boter of olie, 10 eieren, 3 stengels bosui, 1 bosje radijs, 5 groene asperges, 1 tl karwijzaad, 2 tl dragon, gedroogd, 80 g geraspte pittige kaas, beetje zout en peper, plukjes tuinkers,

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC. 

Maak de bosuitjes, radijsjes en asperges schoon en snijd in kleine stukjes. 

Klop de eieren los en voeg de kruiden en kaas toe. 

Fruit de gesneden groente met het karwijzaad kort in de boter tot de uitjes ietsjes glazig zijn.

Schep de gebakken groente in de holtes van een goed ingevette muffinvorm, maar houd een paar lepeltjes achter. 

Vul de holtes bij met het eimengsel. 

Strooi er dan nog de achtergehouden groentes voorzichtig bovenop.

Zet ongeveer 30 minuten in de oven. Laat afkoelen en haal ze dan uit de vorm. 

Serveer ze bestrooid met tuinkers.

 

Tip: Je kunt er ook nog wat piepkleine blokjes feta door doen of andere kruiden gebruiken.

Smakelijk!