
Ingrediënten:
2 broodjes of 4 toastbrood, 4 BioShop eieren, 2 avocado's, Herbamare, 1 el witte wijnazijn, gesnipperde peterselie
Voor de hollandaise saus: 100g boter, 2 eierdooiers, 1 tl fijne mosterd, witte wijnazijn
Bereiding:
Rooster de gehalveerde broodjes of toastbrood.
Pocheer de eieren gedurende 4 tot 6 minuten in water met 1 el azijn.
Laat de boter zachtjes smelten in een klein pannetje.
Doe de eierdooiers in een kom en zet au bain marie op het vuur en klop er 1 el citroensap en 1 tl mosterd door. Giet nu langzaam kloppend de boter bij en blijf zachtjes kloppen tot je een glad mengsel hebt.
Voeg indien nodig een klein scheutje water toe en breng op smaak met een beetje wijnazijn.
Beleg de gehalveerde broodjes of de toast met schijfjes avocado en strooi er wat Herbamare op en besprenkel met wat citroensap.
Leg op elk broodje een gepocheerd ei.
Giet er wat van de hollandaise saus over en versier met wat gesnipperde peterselie.
Wie het extra feestelijk wil, die serveert er een sneetje heerlijke gerookte zalm van Bioverde bij.