de lekkerste tzatziki die maakt u zelf, zo gemakkelijk is het!

Ingrediënten:

1/2 komkommer, 500 ml Griekse yoghurt of volle Biogarde, 2 el BioShop Griekse olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 el verse dille, enkele blaadjes verse munt, 1/2 citroen, 1 tl gedroogde munt, zout

 

Bereiding:

Snijd de halve komkommer in de lengte door en verwijder de zaadjes. Rasp met een grove rasp. Doe de komkommer in een zeef en laat uitlekken in de koelkast. Druk het overtollige vocht eruit in een schone keukenhanddoek.

Pers de knoflook boven de olijfolie. Meng met de yoghurt.

Hak de dille en de muntblaadjes fijn en schep ze door het yoghurt mengsel.

Voeg citroensap, gedroogde munt en zout toe naar smaak.

Laat alle smaken nog even goed intrekken in de koelkast.

En nu nog een lekker warm pitabroodje erbij of gewoon serveren bij uw bbq of andere zomerse gerechtjes