
Voor 6 personen
Ingredienten:
500g nieuwe aardappelen,
3 teentjes knoflook geplet,
3 tl curcumapoeder,
1 tl koriander gemalen,
1/2 tl chilipoeder,
1 tl geraspte gember,
1 blik kokosmelk van 400 ml,
1 el tomatenpuree,
1 blik tomatenstukjes van 400g,
180g BioShop quinoa,
150g BioShop kikkererwten
150g baby spinazie, peper en zout
Bereiding:
Bereid de kikkererwten zoals aangegeven op de verpakking, best de dag op voorhand.
Halveer de aardappelen en kook ze in water met een snuifje zout tot je er gemakkelijk met een mes in kunt steken.
Giet af en doe ze in een grote pan. Voeg de geplette look, curcuma, koriander, chili, gember, kokosmelk, tomatenpuree en tomatenstukjes toe. Breng aan de kook met een snuifje zout en peper. Doe dan de quinoa erbij samen met 300 ml heet water. Zet op een zacht vuurtje met het deksel op de pan.
Laat 30 min. sudderen en roer elke 5 min.om zodat er niets aan de bodem gaat kleven. Deze kooktijd is vrij lang, maar dat heeft de quinoa nodig om samen met al deze ingrediënten erbij gaar te worden.
Na 15 min. mogen de kikkererwten erbij.
De babyspinazie wordt pas in de laatste minuten toegevoegd.
De quinoa moet goed gezwollen en niet krokant meer zijn, dan is de curry klaar.
Serveer met een groene salade en een lekkere veggieburger!
Bron: Delisciously Ella