Chocoladetaart

Ingrediënten:

4 el BioShop kokosolie, 200ml amandelmelk, 1el appelazijn, 250g speltbloem, 50g BioShop cacaopoeder, 1 tl baksoda, 75g BioShop kokosbloesemsuiker, 5el ahornsiroop, 50ml koude expresso, 1 1/2tl vanille extract.

voor het glazuur: 150ml amandelmelk, 100g Vivani chocolade 92%, 1 el ahornsiroop

 

Bereiding:

Verwarm de overn voor op 180°C. bekleed een springvorm van 22cm met bakpapier. Meng de amendelmelk en de azijn en zet apart. Meng de bloem met het cacaopoeder, de baksoda, de kokosbloesemsuiker en het zout in een kom. Meng in een aparte kom de 4 el kokosolie met de expresso, ahornsiroop, het vanaille extract en het amandelmengesel, dat inmiddels is gestremd en iets dikker is geworden. Meng de natte ingrediënten geleidelijk door de droge ingrediënten en roer tot alle klontjes zijn verdwenen. Schep het mengsel in de taartvorm en bak 25 tot 30 minuten in de over tot de bovenkant stevig voelt. 

Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, haal uit de vorm en laat op een rooster volledig afkoelen.

Maak nu het glazuur. Breng de amendelmelk in een kleine pan net niet aan de kook. Haal van het vuur en doe de chocolade erbij. Roer tot alle chocolade is gesmolten en het mengsel glad is. Voeg ahornsiroop naar smaak toe. Laat 10 minuten staan om in te dukken.

Zet de afgekoelde taart met roostern en al op een bakplaat om eventueel glazuur op te vangen. Schenk het glazuur over de taart en strijk glad langs de rand. Laat het glazuur een beetje harder worden voordat je de taart serveert. Voor extra versiering rasp je er nog wat chocolade overheen. 

 

  Bron: Healthy Vega