Chocolade muffins

Ingrediënten: 

250 g bloem, 2,5 tlp bakpoeder, 30 g cacaopoeder, 2 el fijne suiker, 175 g pure fijngehakte chocolade, 1 licht gekookt ei, 125g zure room, 2 dl melk, 90g gesmolten boter, olie

 

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°C.  Bestrijk een bakvorm voor zes muffins met gesmolten boter of olie.  Zeef bloem, bakpoeder en cacao in een grote kom, roer de suiker en de gehakte chocolade erdoor.  Maak een kuiltje in het midden. Meng ei, zure room, melk en gesmolten boter en voeg dit mengsel in één keer toe.  Roer alles kort met een vork door elkaar (het beslag moet vrij klonterig zijn).  Schep het mengsel in de vorm.  Bak de muffins 12-15 minuten stevig.  Maak ze met een mes los en stort ze op een rooster om af te koelen.

 

Tip: Meng voor een heerlijke afwerking 50g chocolade, 1 el room en 10 g boter in een pan en roer dit op een laag vuur glad.  Laat het glazuur in de koelkast opstijven en spuit of schep het op de muffins.  Bestrooi ze met poedersuiker.

 

Eet smakelijk ...