
Gooi ze niet weg die sneetjes oud brood of droge koffiekoeken, maar maak er eens een lekkere broodpudding van. Lekker als vieruurtje of als verrassing in de lunch box.!
Ingrediënten :
0.5l melk of amandelmelk, 100g BioShop rietsuiker, 1 zakje vanille suiker, 350g sneetjes oud brood, sandwiches of koffiekoeken, 1 vanillewafeltje of speltwafeltje, 5 BioShop dadels in stukjes, 2 BioShop vijgen in stukjes, 3BioShop abrikozen, 50g grof gehakte noten, BioShop walnoten, amandelen of hazelnoten, 3 BioShop eieren, snuifje zout, 1/2 tl kaneelpoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 C. Verwarm de melk tot ze lauw is en voeg suiker en vanille suiker toe.
Verbrokkel het brood en het wafeltje en laat weken in de melk. Plet nog verder met een vork en voeg noten, dadels, vijgen en abrikozen toe.
Klop de eieren en voeg ze bij het broodmengsel samen met het snuifje zout en voor wie wil kaneelpoeder.
Laat ongeveer 45 min bakken in de warme oven.