Broccolisoep met linzen

Ingrediënten:

BioShop olijfolie, 2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 tl komijn, 1 tl kurkumapoeder, 2 tl kerriepoeder, 3 el verse koriander grof gehakt, 1,5L groentebouillon, 1 flinke broccoli* in roosjes, 200g BioShop linzen Dupuis, 1 grote zoete aardappel in blokjes, 3 handjes baby spinazie, zeezout, zwarte peper, citroensap

 

Bereiding:

Snijd de ui en in ringen en snipper de look. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg de specerijen toe. Fruit de uienringen en de knoflook en doe er 2 el koriander bij.

Spoel de linzen onder stromend water en voeg ze samen met de bouillon toe. Breng aan de kook en doe er na 20 min.de zoete aardappelblokjes en de broccoliroosjes bij.

Laat zachtjes verder koken tot de groenten beetgaar zijn.

Breng de soep op smaak met peper en zout en enkele druppels citroensap.

Doe de baby spinazie erbij en versier net voor het opdienen met de overgebleven verse koriander.

Geef een lekkere volkoren boterham bij deze heerlijke maaltijdsoep!