Bietenpizza - Deze pizza fleurt elke tafel op!

 

Ingrediënten voor de bodem:

 

150 ml bietensap, 400g volkoren tarwemeel of boekweitmeel, snuf zout, 7 g gedroogde gist, 1 tl suiker, 2 el olijfolie,

 

Ingrediënten voor het beleg:

 

250g broccoli, 100g gemengde jonge slablaadjes (snijbiet, postelein of waterkers), 280g (vegan) roomkaas met kruiden, 1 el granaatappelpitjes

 

Bereiding:

Meng in een kommetje de gist met de suiker en 100 ml handwarm water. Roer door en laat een klein kwartiertje staan.

Meng het meel met het zout en voeg het bietensap, het gistmengsel en de olijfolie toe. Meng tot een soepel deeg.

Deel het deeg in tweeën, vorm er 2 bollen van en leg ze in een kom, die je afdekt met een vochtige en schone theedoek.

Laat het deeg op een warme, tochtvrije plek nu 30 minuten rijzen.

Snij de broccoli met een mandoline of gewoon met het mes in dunne plakjes.

Blancheer ze eventueel 5 minuten in wat kokend water, als je van zachtere broccoli houdt.

Verwarm de oven tot 225 °C.

Kneed het deeg nog even door en rol het uit tot 2 cirkels. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Kwast een beetje olijfolie op de buitenste rand van de cirkels en besmeer de rest met de kruidenroomkaas.

Leg er de broccoli op en bak de pizza’s in 10 minuten af.

Voor het serveren strooi je de jonge slablaadjes en de granaatappelpitjes erop.

 

smakelijk