
Baba Ganoush - auberginesalade
Ingrediënten:
1 rode peper, 1 groene peper, 1 handvol peterselie, 2 lente uitjes, 1 teentje knoflook geperst, 3 aubergines* of 2 grote, 4 el BioShop olijfolie en een extra scheutje ,4 el witte balsamico azijn of rijstazijn,1 tl honing,1/2 tl komijn gemalen,1/2 tl zout, pitjes van 1/2 granaatappel,100g BioShop walnoten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Hak de pepers, de lente uitjes en de peterselie fijn en doe alles in een kom. Voeg de look toe.
Snijd de aubergines in de lengte door de helft en leg ze in een ovenschaal. Voeg een scheutje olijfolie toe en zet in de oven. Laat de aubergines ongeveer 20 min. grillen tot ze zacht zijn.
Haal ze uit de oven, lepel het vruchtvlees eruit en doe dit in de kom bij de fijngesneden groenten.
Maak het vruchtvlees met een mes nog wat fijner en laat even afkoelen.
Meng de azijn met de honing en voeg toe samen met de komijn, snuifje zout en 4 el olijfolie. Schep nog eens goed om.
Strooi de granaatappelpitjes erover en versier met grof gehakte walnoten.
Serveer met lekkere pitabroodjes van Mundo of Florentin of mini naanbroodjes van Mundo om te dippen of als bijgerecht op een zomerse bbq.
Meer lekkere recepten van de Nederlandse chefkok met Syrische roots Zina Abboud vindt u in haar nieuw kookboek: Mijn Syrische keuken.