
Deze arame salade is verrassend lekker. Met de bite van de boontjes, de umamismaak van de zeewier en de hartige smaak van de Japanse smaakmakers wordt dit in mum van tijd uw favoriete lunch!
Aantal: 2 personen
Ingrediënten:
10g arame zeewier, 10g hiziki zeewier, 20g sengiri daikon (gesneden witte radijs), 100g wortel-geraspt, 100g tuinbonen of peulvruchten naar keuze, 2 el shoyu, 2 cm verse geraspte gember, 1 bosuitje, ½ citroen
Bereiding:
Spoel de arame en hiziki goed af. Laat de hiziki ongeveer 15 minuten weken en de arame enkele minuten.
Laat de sengiri daikon 5-10 minuten weken in koud water.
Breng in een steelpan water aan de kook. Kook de hiziki vervolgens 15 minuten en de arame 5-10 minuten. Spoel de zeewieren na het koken af met koud water en laat het nog wat afkoelen.
Rasp de wortel grof.
Rasp de gember (met behulp van onze gemberrasp, p. 53). Meng met de shoyu en de citroen en zet even opzij.
Meng vervolgens de zeewieren met de geraspte wortel, peulvruchten en geweekte daikon.
Snijd de bosui fijn en garneer de salade met de bosui.
Maak af met de gember dressing.
Bekijk alle soorten zeewieren hier.
Wist je dat...
...je in plaats van de mildere shoyu ook kunt kiezen voor de glutenvrije, krachtige variant: tamari?
Bereidingstijd: < 25 minuten