Appelcrumble taart

 

Ingrediënten:

 

Voor het deeg

500g bloem, 20g bakpoeder, 200g BioShop rietsuiker, snuifje zout, 250g boter op kamertemperatuur, 1 ei, 1 tl vanille extract

 

Voor de vulling

4 grote appels, ½ tlp zeste van een bio citroen, 100g BioShop rietsuiker, 1 tl kaneel, snuifje speculaaskruiden

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een bakvorm van 24cm met bakpapier.

Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en een snuifje zout.

Voeg de boter toe en meng tot een kruimelig deeg.

Doe het ei en het vanille extract erbij en kneed tot een glad deeg.

Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem en zijkanten van de bakvorm en druk zachtjes aan.

Was de appelen, snijd ze in vier en verwijder het klokhuis.

Snijdt ze in heel kleine stukjes meng met rietsuiker, citroenzeste een speculaaskruiden.

Verdeel het appelmengsel over het deeg in de springvorm.

Verkruimel de rest van het deeg erover

Bak gedurende 45 à 50 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.

Laat afkoelen en haal de taart uit de springvorm.

Versier eventueel met poedersuiker

 

Smakelijk