Aardappeltorentjes met kaas en tijm

Leuk bijgerechtje voor een feestelijk etentje, bijvoorbeeld met Pasen. Ook goed van te voren te maken om dan nog even af te bakken in een warme oven.

 

Voor 12 torentjes 

 

Ingrediënten:

250g kruimige aardappelen, 50 ml slagroom, 1 el boter, gesmolten, 1 teentje knoflook, geperst, 2 takjes tijm, de blaadjes gerist of 2 tl gedroogde, 25g geraspte kaas, zout en peper naar smaak 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC. 

Schaaf met een mandoline of snijd met een mes de schoon geboende aardappels tot 2 mm dikke plakjes. 

Klop de boter met de slagroom en het zout en de peper door elkaar in een schenkbeker. Strooi er de geraspte kaas bij en de tijm. Leg de aardappelschijfjes erin en laat even staan. 

Vet een muffinvorm met 12 holtes heel goed in met olie of boter. Leg de natte plakjes aardappel in stapeltjes in de muffinvorm. Verdeel de rest van het room-kaasmengsel over alle stapeltjes. 

Bak een half uur tot 40 minuten in de oven, maar controleer zelf even of ze lekker goudbruin zijn en je er makkelijk met een vork in kunt prikken. 

 

Smakelijk!