Aardappelpannenkoekjes

voor 4 pers.

Ingrediënten:

600g aardappelen (liefst frietaardappelen), 3 BioShop eierdooiers, 1/4 kopje BioShop bloem, 1/2 tl bakpoeder, 1/4 kopje fijngehakte venkel, 1 el fijngehakte pijpajuin, 1/2 tl fijngehakte verse thijm, 3/4 el geraspte limoenschil, snuifje zout, 1/2 tl zwarte peper, BioShop olijfolie en ghee.

 

Bereiding:

Schil de aardappelen en rasp ze met een grove rasp. Doe ze in een vergiet en spoel onder koud water gedurende 1 min. Laat ze goed uitlekken en druk het vocht eruit met keukenpapier.

Klop de eierdooiers los in een mengkom, voeg aardappelen, meel en bakpoeder toe en meng goed.

Doe de venkel, pijpajuin, limoenschil, peper en zout erbij en vermeng opnieuw.

Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur met half olijfolie, half ghee.

Neem ongeveer 1/2 kopje van het mengsel voor elk pannenkoekje, duw ze voorzichtig plat met de bolle kant van een lepel en bak goudbruin in ongeveer vijf min. Draai voorzichtig om en bak ook de andere kant goudbruin. Houd warm in de oven op 220°

 

Serveer met een frisse salade en een topping van zure room of  verse kruidenkaas.