
Ingrediënten:
200g geschilde Desiree aardappelen, 110g BioShop zelfrijzende bloem, 1/2 tl bicarbonaat , 150 ml melk, 1 tl geraspte citroenschil, 1 BioShop ei, snuifje zout, witte peper, olie of boter
Bereiding:
Kook de aardappelen met wat zout, laat afkoelen en pureer ze. Meng de puree met de bloem en het bicarbonaat.
Maak een kuiltje in het midden en giet de melk, het losgeklopt ei, snuifje zout, witte peper en de citroenschil er bij. Roer tot een glad, niet te dun beslag en laat 10 min. rusten.
Verhit olie of boter in een koekenpan en bak opgehoopte eetlepels van het beslag tot kleine pannenkoekjes Bak tot ze goudbruin zijn aan beide kanten.
Serveertips:
* meng 2 el zure room met 2 el platte kaas, 1/2 appel in mini stukjes, gesnipperde bieslook, wat fijngesneden dille, limoensap, 1 tl honing, zout, peper.
* beleg de blinis met een sneetje gerookte zalm en een flinke schep van de zure room topping.
* beleg de blinis met een frisse salsa van avocado, tomaat, gesnipperde rode ui en koriander.