10 x feestelijk aperitiefglaasjes met BioShop quinoa

Bij de recepten voor de aperitiefglaasjes met quinoa staan geen exacte hoeveelheden, dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de glaasjes die u gebruikt. zet de glaasjes klaar en schep wat quinoa in elk glaasje.

 

Quinoa met appelblokjes, BioShop walnoten en Le Larry geitenkaasje op olie en appelazijn.

Hak de walnoten fijn en snijd een stuk appel in mini blokjes en vermeng.

Roer een stukje geitenkaas met de olie en een beetje appelazijn tot een gladde dressing, voeg indien nodig een klein beetje water toe.

Doe in elk glaasje een flinke schep van de noten met appelmix op de quinoa en giet er dan de dressing over.

Garneer met broccoli of luzerne kiemen.

 

Quinoa met Bioverde gerookte zalm, avocado, rode ui en kruidenkaas.

Snijd de zalm in dunne reepjes.

Snijd de avocado in kleine blokjes en sprenkel er wat citroensap op.

Meng de zalm met de avocado en verdeel over de glaasjes.

Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en halveer deze.

Meng een flinke schep Weissenhorn kruidenkaas met wat BioShop olijfolie en een beetje water. 

Roer tot een gladde dressing en giet deze over de zalm.

Garneer met de rode ui ringetjes.

 

La vie est belle fetasalade met rode paprika en ui.

Snipper de ui heel fijn en snijd de rode paprika in mini stukjes.

Meng de groente met een beetje olie van de fetasalade.

Schep de groenten in de glaasjes en daarop de fetasalade.

Versier met enkele snippers rode papria.

 

Farmvegetables pepper trio, zoet maïs en rijstazijn.

Meng de uitgelekte zoete maïs met het pepper trio en wat rijstazijn en zwarte peper.

Voeg indien nodig een heel klein beetje vocht van de zoete maïs toe.

Verdeel over de glaasjes en versier met preikiemen.

 

Fijngesneden witloof, rucola, roquefort en BioShop Griekse olijfolie.

Snipper het witloof fijn en besprenkel met wat citroensap.

Verbrokkel de roquefort en meng onder het witloof.

Verdeel over de glaasjes.

Maak een dressing van Bergerie Griekse yoghurt, een scheutje olijfolie, critroensap en indien nodig wat water.

Breng op smaak met Herbamare.

Giet over het witloofmengsel.

Versier met een brokje Roquefort en wat groene kruiden.

 

Rode biet, wortel, ui, misodressing en BioShop sesamzaad.

Rasp de rode biet en de wortel en snipper de ui heel fijn.

Vermeng met enkele druppels geroosterde sesamolie en verdeel over de glaasjes.

Rooster wat BioShop sesamzaad in een droge pan en laat afkoelen.

Roer een halve theelepel miso (soja of gerst) los in tamari en een beetje water. 

Giet de dressing over de groenten en garneer met het geroosterde sesamzaad.

 

Venkel met BioShop krenten en kruidenkaas.

Snijd de venkel in heel fijne blokjes, doe de krenten erbij en meng met een flinke schep Weissenhorn kruidenkaas.

Breng op smaak met witte peper, citroensap en Herbamare en eventueel een klein scheutje mirin rijstkookwijn (of een klein scheutje water).

Versier met wat bieslook.

 

Kipfiletreepjes met mango, limoendressing en granaatappelpitjes.

Snijd de kipfilet in fijne reepjes en marineer ze in een scheutje BioShop olijfolie met ras el hanout, tandoori kruiden of een andere pittige kruidenmengeling.

Bak de kipfiletreepjes en laat afkoelen.

Snijd de mango in blokjes, vermeng met de kipfilet en verdeel over de glaasjes.

Maak een dressing van olijfolie, limoensap en tamari en giet over de kippenreepjes.

Versier met granaatappelpitjes.

 

Courgettesnippers met BioShop pijnboompitten, ume azijn en rode ui.

Snijd de courgette in mini stukjes, kruid ze met kerriepoeder, oregano en een beetje zout en marineer ze in een scheutje BioShop olijfolie en ume azijn.

Snijd enkele sliertjes rode ui fijn en meng met de courgette.

Rooster de pijnboompitten, laat afkoelen en meng met de courgette snippers.

Verdeel over de glaasjes en versie met gehalveerde cherrytomaatjes.

 

Wortelmousse met gemalen bloemkool en broccoli en mosterddressing.

Kook wortelen goed gaar, giet af en mix fijn.

Breng op smaak met curcuma, kerriepoeder en zwarte peper.

Wie wil kan er een schepje platte kaas onder mengen.

Schep de mousse in de glaasjes en zet in de koelkast om op te stijven.

Maal broccoli roosjes en bloemkool fijn, meng ze en verdeel over de wortelmousse.

Maak een dressing van BioShop olijfolie, citroensap en fijne mosterd en giet over de groenten.

Versier met kiemen van rode biet of radijs.