Pachamama BIO
Pachamama betekent ‘voedende moeder aarde’. Met dit 100% ecologische initiatief draagt u, samen met ons, uw steentje bij aan een rechtvaardige handel. Gewoon terwijl u van uw heerlijke kopje koffie zit te genieten ...
Kwaliteitskoffie met een verhaal
Pachamama Bio is een heerlijke, zachte arabicakoffie die in enkele Latijns-Amerikaanse hooglanden biologisch wordt verbouwd. Alleen daar groeien immers uitmuntende koffies met een volle, aangename smaak, een complete body en een evenwichtige, fijne zuurtegraad. Wie eenmaal onze koffie heeft geproefd, gaat niet meer voor minder. Pachamama Bio betekent echter nog veel meer dan kwaliteitskoffie voor fijnproevers alleen!
Zekerheid voor de boer
Koffieboeren verdienen vandaag minder dan hun voorouders 100 jaar geleden. Oorzaak? De koffieprijzen zijn zeer gevoelig aan klimatologische omstandigheden en dus ook aan speculatie. Om de koffieboeren effectief te steunen, creëerde Koffie Kàn de aromatische mélange Pachamama Bio. Per verkocht pakje van deze koffie “van onze voedende moeder aarde” gaat een bedrag naar The Coffee Trust, een organisatie die de koffiemama’s en hun kinderen ondersteunt.
Zorg voor de aarde
Pachamama Bio is een ecologisch verantwoorde koffie. Van aanplant tot pluk wordt er nauw op gelet de bodem niet uit te buiten. Kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen zijn uit den boze. Wel wordt de koffieteelt op een natuurlijke manier geoptimaliseerd:
oordeelkundig gespreide aanplant,
bodembedekking met fijngehakt hout en stro,
schaduwbomen tussen de koffieplanten,
wieden met de hand en de machete,
manuele oogst (zeer selectief: alleen de rijpe, rode koffiebessen, in 2 à 3 beurten!),
droging in de zon en zuivere verwerking,
compostering van koffiebolsters en -vliesjes,
…
Zo werd in 2017 een som van 1.470 euro bijeen gedronken.