Rode linzen soep


Ingrediënten voor 8 pers: 
3 uien, 3 aardappelen, 3 wortelen, 200g BioShop rode linzen, 2L groentebouillon, 1 rode paprika, 2 el BioShop olijfolie, peper en zout, 2 el gehakte peterselie

Bereiding: 
Laat de linzen een nacht in water weken. Laat uitlekken. Pel de uien, schil de aardappelen en schraap en was de wortelen. Hak de uien fijn en snijd de aardappelen en wortelen grof. Stoof de uien in de olijfolie, voeg de linzen, de aardappelen en de wortelen toe. Kruid met peper en eventueel wat zout.
Breng aan de kook en laat gedurende 30 minuten zachtjes koken. Reinig en was intussen de paprika. Snijd in klein blokjes en stoof deze in een weinig olijfolie gaar. 
Mix de soep en voeg de paprika en de peterselie als garnituur toe.