Pompoenrisotto

Ingrediënten:

400g pompoen* in blokjes, 2 teentjes knofloook, 1 ui, 300g BioShop risottorijst*, 1.2 l groentebouillon, BioShop olijfolie,  Italiaanse kruidenmix, witte peper, zeezout, 2 el room of Ecomil amandelcuisine, 40g geraspte Parmezaanse kaas, 25g BioShop pijnboompitten*

 

Bereiding:

Breng de bouillon aan de kook. Verwarm een scheutje olijfolie en stoof  daarin de fijngehakte ui en de teentjes knoflook. Voeg de risotto rijst toe en roer goed om tot de korrels glazig zijn. Doe er vervolgens steeds een scheut bouillon bij en herhaal dit gedurende ongeveer 20 minuten tot de risotto gaar is. Bak tussendoor de pompoenblokjes in een scheutje olijfolie, bestrooi ze met de Italiaanse kruidenmix en peper en zout naar smaak.

Doe de pompoenblokjes samen met 2 el  room of amandelcuisine en de Parmezaanse kaas bij de risotto. Goed mengen en eventjes laten rusten met het deksel op de pan.

Rooster de pijnboompitjes zachtjes en strooi ze over de pompoenrisotto.

Smakelijk!

 

Inspiratie Gezond genieten

 

Serveertip:

Geef er geraspte knolselder en veldsla met enkele fijn gehakte BioShop walnoten bij, afgewerkt met wat notenolie.

Ook lekker met seitan van Bertyn*, zacht gebakken in de pan en knolselderpuree.

 

*in promo deze maand