Plantaardige Caesar Salade

Ingrediënten:
2-3 teentjes knoflook( gepeld), 1el witte miso, 2 el citroensap, 1 ½ el balsamiekazijn,
1 el mosterd, ½ tl umepasta, 1 tl shoyu, 40 ml sojamelk, 6 el extra virgin olijfolie, 1 vel nori, (geroosterd en verkruimeld) 1 grote krop ijsbergsla of romeinse sla (in hapklare stukken gesneden),
2 koppen croutons, Vers gemalen zwarte peper

Bereiding:
Combineer in een hoge kom de knoflook, miso, sap , azijnen, mosterd, umepasta, shoyu, sojamelk, nori en olie. Mix met staafmixer tot het lekker smeuïg en romig is. Meng de sla met croutons en dressing, serveer onmiddellijk.

Croutons: brood in kubusjes van 1 cm snijden, in een kom goed mengen met 2 el olijfolie, 1 tl Provençaalse kruiden en 1/8 tl zeezout. In 1 laag op een ovenplaat bakken op 180°C, ongeveer 20-30 minuten, schud af en toe op, zodat ze evenredig bruin worden.