Perzische liefdescakejes

Perzische liefdescakejes

 

Een heerlijk recept van Yotam Ottolenghi

 

Voor 12 cakejes:

 

Ingrediënten:

240g BioShop amandelmeel, 125g BioShop rietsuiker, 135g BioShop kokosbloesemsuiker, 50g boekweitmeel, 80g boter in blokjes direct uit de koelkast, 3/4 tl zout, 160g Griekse yoghurt, 90g ei (is ongeveer  1 1/2 groot ei), 1/4 tl amandelextract, 3/4 tl nootmuskaat

 

Voor de garnering:

(op kamertemperatuur)

60g mascarpone, 1 1/2 tl fijngehakte BioShop pistachenoten,12 granaatappelpitjes, poedersuiker om te bestuiven

 

Bereiding:

Verhit de oven op 160 °C.

Mix het amandelmeel met de rietsuiker, de kokosbloesemsuiker, het boekweitmeel, de boter en het zout een paar keer zeer kort tot het mengsel op broodkruim lijkt.

Doe 2/3 van het mengsel in een grote kom met de yoghurt, de eieren, het amandelextract en de nootmuskaat. Meng goed en zet opzij.

Bekleed de bodem van 12 cakevormpjes met het overgebleven deel van het amandelmengsel, het moet tot ongeveer 1/3 van de wand komen. Druk goed aan.

Vul elk vormpje met het yoghurtmengsel en strijk de bovenkant glad.

Zet de vormpjes op een bakplaat en bak ze 30 tot 35 min. in de oven, keer de bakplaat halverwege een halve slag, tot ze goudbruin zijn.

Laat ze 20 tot 30 min. Perzische liefdescakejesafkoelen voordat ze uit de vormpjes gaan.

Schep op elk cakeje een beetje mascarpone en garneer met de gehakte pistachenoten en een granaatappelpitje.

Leg een stukje bakpapier schuin over een cakeje en bestuif het nog zichtbare deel met poedersuiker en serveer ze.