Ovenschotel met pastinaak en wortel

Ingrediënten:

350g pastinaak*, 350g wortelen, 450g vastkokende aardappelen, groentebouillon, witte peper, zeezout, thijm, 2 sjalotjes, 1 pakje Ecomil Bechamel, geraspte kaas of vegan variant, I pakje Hobbit tempeh met hennepzaad*, 1 teentje knoflook, enkele schijfjes gember, sojasaus, geroosterde sesamolie, olijfolie

 

Bereiding:

Maak een marinade van de sojasaus, een klein scheutje geroosterde sesamolie, de gemberschijfjes en het geplette knoflookteentje.

Snijd de Tempeh in schijfjes en leg ze in de marinade, draai af en toe om.

Schil de aardappelen en kook ze niet volledig gaar met een snuifje zeezout.

Schil de pastinaak en snijd ze op schijfjes of in blokjes. Kook ze enkele minuten in een bodem water met wat groentebouillon. Haal ze  uit het kookvocht.

Snijd de wortelen ook op schijfjes of in blokjes en kook kort in het kookvocht van de pastinaak.

Schik de pastinaak in een ingevette ovenschaal en strooi er een snuifje peper over en een beetje thijm. Leg de wortelen er bovenop en strooi er ook wat peper en thijm over.

Snipper de sjalotten fijn en strooi ze over de wortelen.

Doe hier op de aardappelen. Giet het pakje bechamel over de aardappelen. Strooi de geraspte kaas over de schotel en zet in een voorverwarmde oven op 185 ° en laat goudbruin kleuren.

 

Bak de schijfjes tempeh langs beide kanten goudbruin in wat olijfolie.

Leg ze aan de zijkant van de ovenschotel als versiering en dien op. Geef er een lekkere wintersalade van veldsla met gesnipperd witlof bij.