Nasi Goreng vegetarisch - vegetarische gebakken rijst

Ingrediënten:

300g Bio Shop Basmatirijst, 1/2 groentebouillonblokje, 2 à 3 lente uitjes, 2 stuks prei,1 pakje sojascheuten, 2 teentjes knoflook,1 à 2 sjalotten,

1tl korianderpoeder, 1tl komijnpoeder,1 rode chilipeper, 3el zoete sojasaus (Lima teriyaki saus kan ook of voeg gewoon wat kokosbloesemsuiker toe aan tamari of shoyu), 1 tl  sambal oelek,

2 of 3 (naar smaak) sojakoek natuur van De Paddestoel (of blokjes seitan of een andere stevige veggie burger), peper, zout, 2 Bio Shop eieren, Bio Shop kokosvet

Werkwijze:

Kook de rijst op voorhand samen met het bouillonblokje. Laat afkoelen, zo laat de rijst zich gemakkelijker opbakken.

Snijd de veggie burgers in kleine blokjes en bak ze kort op in het kokosvet. Haal de blokjes uit de pan. Snipper de look, de chilipeper en de sjalot heel fijn en doe ze samen met de specerijen in dezelfde pan (voeg indien nodig nog wat extra kokosvet toe). Schep goed om tot de aroma's vrij komen. Snijd de lente ui en de prei in dunne ringetjes en roerbak ze enkele minuten mee met de specerijen tot ze goed glazig zijn. Doe de sojascheuten erbij en roerbak nog ongeveer 1min.

Meng de sambal met de zoete sojasaus en voeg dit samen met de rijst bij de groenten. Schep voorzichtig om op een iets lager vuur tot de rijst goed warm is en doe er tot slot de vegetarische blokjes bij. Werk indien nodig af met peper en zout of nog wat extra zoete sojasaus.

Bak een spiegelei langs beide kanten van de 2 eieren, snijd in reepjes en versier hiermee de nasi goreng schotel.

Serveertip:

Versier het gerecht met schijfjes zoetzure augurk en schijfjes tomaat