Kabeljauw met pijnboonpittenkorstje

Ingrediënten

4 kabeljauwhaasjes (of andere witvis), 400g cherrytomaten, 600g verse spinazie, 250g ricotta, 70g pijnboompitten, 1 el citroensap, paar blaadjes basilicum, 1 el olijfolie, 1 uitje,

Peper en zout

 

Bereiding

Snipper het uitje en bak in een grote pan glazig. Voeg de spinazie (in etappes) toe en bak een paar minuten mee. De spinazie moet geen prutje worden en de structuur van de bladeren nog enigzins behouden. Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken. Roer de ricotta door de spinazie in een kom en breng op smaak met een snuifje peper en zout. Verwarm de oven op 200°C. Schep het spinaziemengsel in een grote ovenschaal en strijk glad. Halveer de tomaatjes en verdeel over de spinazie. Maal de pijnboompitten en de

basilicum grof in een keukenmachine. Roer er een eetlepel olijfolie door zodat het mengsel een beetje blijft plakken. Leg de stukken vis in de ovenschaal op de groenten en besprenkel met wat citroensap en bestrooi met een snuifje peper en zout. Schep de pijnboompitten op de vis en druk lichtjes aan. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven. Om een mooi bruin korstje te krijgen kun je laatste 2 minuten de grill er bij aan zetten. Check altijd even of de vis goed gaar is. Lekker met wat aardappeltjes of pasta.

 

Bron: leukerecepten.nl