Gele Thai Curry met groenten

 

Ingrediënten:

1 grote wortel, 1 handvol sugarsnaps of fijne boontjes, 1 handvol broccoli of bloemkoolroosjes, 2 middelgrote aardappelen, 1 rode ui, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 of 2 stengels witte selder, 1 courget,  3 teentjes knoflook, stuk verse gemberwortel, 4 stukjes curcuma, enkele blaadjes verse koriander, Ghee of BioShop kokosvet, kerriepoeder, zwarte peper, zeezout, 1 à 2el Geo currypasta Thai yellow naar smaak, 200 tot 300 ml Amaizin kokosmelk, Lima tamari sojasaus

 

Bereiding:

Breng  water aan de kook in een pannetje, voeg wat zeezout toe. Snijd de wortel in niet te kleine ruitvormige stukken, kook kort en haal de stukken uit het kookvocht met de schuimspaan. Kook in hetzelfde vocht achtereenvolgens de sugarsnaps of boontjes, de broccoli of bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes. Zorg dat de groenten niet gaar zijn maar nog krokant, dus kook ze zeker apart en laat uitlekken.

Verhit de Ghee of het kokosvet in een wok en fruit wat kerriepoeder en zwarte peper mee.

Wok de in repen gesneden ui, paprika, selder en blokjes courgette op een hoog vuur, voeg een snuifje zeezout toe. Doe de andere groenten erbij en schep om. Pers de knoflookteentjes boven de pan en voeg gember en curcuma toe. Schep opnieuw om. Voeg 2 el currypasta toe en giet de kokosmelk er bij. Schep om en laat enkele minuten sudderen. Breng op smaak met de sojasaus en enkele blaadjes verse koriander.

Wie nog iets extra wil kan er blokjes gemarineerde tofu, gebakken kip of scampi bij geven.

Serveer met BioShop basmati rijst en O Mundo naanbrood.