Gado Gado met pindasaus - Indonesische groenteschotel

 voor 2 à 3 personen

Ingrediënten voor de pindasaus:

50g geroosterde pinda's, 2 el gesnipperde en gebakken sjalot,1teentje knoflook,1/2 rood pepertje (hoe dunner de peper hoe pikanter),

2 citroenblaadjes,1 cm galangawortel of de helft gemberwortel, 2 el kokosbloesemsuiker,1 tl sojasaus (bij voorkeur zoet), 1/2 tl zeezout, 1kopje water

Werkwijze:

Doe alle ingrediënten in de blender. Kook de gladde massa in het water tot de saus dik wordt.

Ingrediënten voor de groenteschotel:

50g groene bonen (kousenband of sperziebonen), 50g babyspinazie, 50g wortelen, 50g sojascheuten, 50g aardappelen, 50g tempeh, zeezout, sojasaus, Bio Shop kokosvet, Yakso gebakken uitjes (facultatief)

Werkwijze:

Snijd de tempeh in blokjes of reepjes en marineer ze in wat sojasaus.

Spoel de groenten. Snijd de bonen in stukjes van 3cm en snijd de wortel in fijne reepjes, schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Zet water op met een snuifje zout. Kook elke groente apart, begin met de harde groente eerst. Enkel de aardappelen worden gaar gekookt ,de rest moet nog krokant zijn. De sojascheuten mogen maar heel kort ondergedompeld worden in het water en dan direct laten uitlekken.

Bak de stukjes tempeh goudbruin in de kokosolie.

Meng alle groente  ,schik ze op een schaal en overgiet met de saus.

Versier met de gebakken uitjes (facultatief).

serveertip:

De schotel kan eventueel versierd worden met hard gekookte eieren die in kwartjes gesneden worden.