Feestelijke knolseldersoep met shitake paddenstoelen

Feestelijke knolseldersoep met shitake paddenstoelen

Ingrediënten: 
1 grote knolselder, 1 ui, water, een snuifje zeezout, witte peper, 2 elp witte rijstmiso, huiswijn Les Tannes - Chardonnay, citroensap, BioShop olijfolie, 1 bakje shitake paddenstoelen (of kastanje champignons of oesterzwammen), gehakte peterselie, kiemen van rode kool of rode biet, Ecomil amandel cuisine, 1 bio eidooier.

Bereiding: 
Maak de knolselder en de ui schoon, snijdt ze fijn en kook ze gaar in water met een snuifje zeezout. Mix alles fijn en voeg water toe tot de gewenste dikte. Los de miso op in een beetje water en voeg toe. Breng de soep verder op smaak met een scheutje Chardonnay, wat citroensap en een snuifje witte peper. Snijdt de paddenstoelen in schijfjes en bak ze even in de olijfolie. Voeg ze bij de soep. Klop het eigeel los en lepel er wat soep bij. Alles toevoegen aan de soep en niet meer laten doorkoken. Verder afwerken met gehakte peterselie en een scheutje amandel cuisine en enkele kiemen