Pompoensoep

Ingrediënten:

1 kleine Hokkaido pompoen, 1 venkel, 1 stengel witte selder, 1 ui, 1 knoflookteentje, 2 grote rijpe, gepelde tomaten in kleine stukjes, (en 1 el tomatenpuree voor wie een uitgesproken tomatensmaak wil), BioShop olijfolie, 2 laurierblaadjes, oregano, kerriepoeder, curcuma vers of poeder, zwarte peper, zeezout, heet water,50 tot 100g GreenAge fregola sarda, groentebouillon

 

Bereiding:

Verwarm een klein scheutje olijfolie in de pan, voeg  een flinke snuif peper, kerriepoeder en curcumapoeder toe en laat het aroma vrij komen.

Snijdt  de ui, de knoflook, de selder en de venkel in niet te grote stukjes en fruit ze zachtjes. Verwijder pitten en het zachte gedeelte uit de pompoen, snijdt in blokjes en doe ze bij de groenten in de pan. Voeg de tomatenblokjes toe en de laurierblaadjes samen met oregano en zeezout. Giet voldoende water bij de groenten en breng aan de kook.

Laat de soep lang genoeg koken zodat de pompoenblokjes en de tomaten echt uit elkaar vallen.

Voeg 8 tot 10 minuten voor het einde de gewenste hoeveelheid fregola toe, breng opnieuw aan de kook en laat sudderen tot de fregola gaar is.

Meer fregola maakt van de soep een echte maaltijdsoep.

Breng op smaak met de groentebouillon.

 

Tip: een restje witte bonen of linzen over? Voeg het op het einde toe aan de soep, het past er perfect bij!

 

Smakelijk