Mullygatawnysoep uit India



Ingredi├źnten:

1 ui, 1 wortel, 1 klein rood pepertje, 2 teentjes knoflook, stukje gemberwortel, 2 kleine appelen, 1 blikje tomatenstukjes, kerriepoeder, kaneelpoeder, curcuma, cardamom,

paprikapoeder, zwarte peper, thijm, 1 kopje BioShop rode linzen, kippenbouillonblokje (of groentebouillon), water, 1 kopje kokosmelk, zeezout, enkele BioShop cashewnoten, BioShop olijfolie

Bereiding:
Verhit wat olijfolie in een pan en voeg alle specerijen toe, laat ze even zacht mee fruiten. Snijd de ui, de wortel en het pepertje fijn en fruit ze enkele minuten mee.
Voeg de gehakte look, de fijn geraspte gemberwortel, de in stukjes gesneden appel toe en het blik tomatenstukjes. Goed blijven omroeren en laat even doorkoken. Was de rode linzen en voeg ze toe. Doe het water, een snuifje zeezout en het bouillonblokje erbij.
Laat een half uurtje sudderen. Mix 2/3 van de soep niet al te fijn en voeg de rest er weer bij samen met de kokosmelk.
Breng op smaak met peper en zout indien nodig.
Hak de cashewnoten fijn en rooster ze in een pan met dikke bodem.
Versier de soep met gesnipperde korianderblaadjes en geroosterde cashewnoten.

Serveertip: Geef er een lekker stuk Indiaas naanbrood bij en laat je verwarmen door deze heerlijke soep uit het zuiden van India.