Oosterse pompoensoep



Ingrediënten: 1 middelgrote pompoen, 1 grote ui,

2 teentjes knoflook, BioShop olijfolie, snuifje zeezout, zwarte peper, kerriepoeder, curcumapoeder, 

25g gemberwortel, 1L water, tamari of shoyu saus, 200ml kokosmelk, verse koriander, eventueel 
Yakso gebakken uitjes.

Bereiding:
Fruit pompoenblokjes en fijngesneden ui en knoflook
in wat olijfolie. Voeg een snuifje zeezout toe en kruid met de specerijen. Schil de gemberwortel en snijdt in 2 grote stukken. Voeg de gember en laurierblad toe en breng aan de kook met het water. Als de pompoen zacht is wordt de kokosmelk erbij gedaan en breng weer aan de kook. Verwijder de gember en het laurierblad en mix de soep fijn. Sojasaus naar smaak toevoegen en eventueel gesnipperde korianderblaadjes. Dien op met een klein schepje gebakken uitjes.