Granaatappelsoep uit Samarkand

Ingrediënten voor 4 personen

150g BioShop spliterwten, 2el BioShop olijfolie, 2 fijngehakte uien, 4 fijngehakte teentjes knoflook, 1tl curcuma-poeder, 1/2tl chilipoeder, 1/2 kaneelstokje, 1L hete groentebouillon, 400 ml Biona granaatappelsap, 2el granaatappelmelasse of 1 el balsamicocrème, snuifje rietsuiker, 2 fijngehakte bosuitjes, 150g spinazie, 1 handvol grof gehakte peterselie, een handvol grof gehakte korianderblaadjes, zeezout, zwarte peper, pitjes van een halve granaatappel, 1el verse munt in fijne reepjes

 

Bereiding

Week de spliterwten een nacht in koud water.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui, de knoflook en de specerijen gedurende 2 min. tot het aroma vrij komt.
Giet er spliterwten af en voeg ze toe, giet de bouillon en het granaatappelsap erbij en breng aan de kook.
Laat 30 tot 45 min. zachtjes koken.
Roer de granaatmelasse erdoor en breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Voeg een snuifje suiker toe als ze te zuur is.
Haal het kaneelstokje er uit en voeg bosuitjes, spinazie, koriander en peterselie toe.
Laat de soep nog kort doorkoken tot de spinazie geslonken is.
Serveer de soep met de granaatappelpitjes en reepjes verse munt.

 

Bron:
Samarkand, recepten uit Centraal Azie van Caroline Eden