Kastanje soep

Ingrediënten:

3 kopjes pastinaak in grove stukken gesneden, 4 hele tenen knoflook, extra BioShop virgin olijfolie, 200g gekookte kastanjes, 2 grof gehakte uien, 1 in ringen gesneden prei, 1L water, Morga groentebouillon, 1 klein bekertje Provamel soya cuisne, 3 elp gehakte peterselie, zeezout en witte peper

Bereidingswijze

leg de stukken pastinaak en de knoflooktenen op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en rooster  ongeveer 25 min in een voorverwarmde oven op 180°C. Fruit de fijn gesneden prei en de ui ringen in olijfolie. Voeg de geroosterde pastinaak, de fijn geperste geroosterde knoflooktenen en de gepelde kastanjes toe. Giet er 1L hete groentebouillon bij en breng op smaak met  een snuifje zeezout en witte peper.  Laat nog 10 minuten pruttelen. Mix de soep fijn en serveer met een scheutje soya cuisine en versier met wat peterselie.

Smakelijk