Geroosterde pompoen en rode ui en za'atar

Ingrediënten:

1 pompoen (1 kilo), in stukjes, 2 rode uien;  geschild, 50 ml olijfolie, 3½ el tahin (Turkse winkel), 1½ el citroensap, 1 klein teentje knoflook, geperst, 30 g pijnboompitten, 1 el za'atar, 1 el grof gehakte platte peterselie, Maldon zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiden:

1. Hak de pompoen doormidden, verwijder de zaden en snijd de pompoen in repen van 2 cm en die weer doormidden. Snijd de rode ui in tweeën  en in de lengte in stukken van ongeveer 1 cm. Doe de pompoen en de rode ui in een braadslede en voeg 3 el olijfolie, 1 tl zout en veel versgemalen zwarte peper toe, hussel alles goed door elkaar en zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200'C van. Schep alles halverwege om.

2. Doe de tahin in een schaaltje en voeg het citroensap, 2 el water, klein beetje knoflook en een ¼ tl  zout toe en roer alles goed door elkaar. Het moet de consistentie krijgen van honing, voeg als de pasta te dik is nog wat water toe. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan met wat olijfolie en zout tot ze goudbruin zijn.

3.Om te serveren: spreid de groentes uit op een serveerschaal, druppel de tahinpasta erover en verdeel de pijnboompitten met de olie, de za'atar en de peterselie erop en serveer.

Hoofdgerecht voor 2 personen, bijgerecht voor 4.