Frietjes van pompoen met Griekse yoghurt dip

Ingrediënten:

1 middelgrote pompoen, 2 el BioShop olijfolie, 1/2tl paprikapoeder, 1/2tl kaneel, zeezout, verse korianderblaadjes, 1 teentje knoflook, citroensap, handvol BioShop pompoenpitten, 150g Bergerie Griekse schapenyoghurt

 

Halveer de pompoen en verwijder de schil en de pitten.

Snijd stevige frieten van beide helften en doe ze in een ruime kom. Meng de frieten met de olijfolie en de specerijen.

Verwarm de oven op 220 graden en verdeel de frieten over een bakplaat.

Schep de frieten om de 5 a 10 minuten  om en bak ze goudbruin in ongeveer 25 minuten. Strooi wat zeezout over de frieten voor het opdienen.

 

Voor de dipsaus:

Meng de  Griekse schapenyoghurt met het knoflookteentje en de korianderblaadjes. Mix tot een gladde dipsaus met de staafmixer en breng op smaak met citroensap en zeezout.

 

Rooster de pompoenpitten kort in een droge pan met dikke bodem.

Versier elke portie frietjes met de Griekse yoghurtdip, een korianderblaadje en wat geroosterde pompoenpitten.