Havermout - bio-dynamisch

          750g

 

De biologisch-dynamische haver voor deze vlokken komt voornamelijk uit Duitsland. De boeren die deze haver telen streven naar een complete kringloop binnen hun eigen bedrijf. na het pellen en breken van de haver wordt deze met waterdamp behandeld en daarna tot vlokken gewalst.

Bereidinswijze:

o.a. te gebruiken voor pap of als basis voor muesli. voor pap 1 deel havermout op 2 delen melk ( of soja-/rijstdrink). eventueel een acht late weken in de koelkast. op een laag vuur + 5 min. zchtjes laten koken en af en toe doorroeren.

 

Voedingswaarde per 100g:

 Energiewaarde 372kcal - 1567kJ
 Eiwitten 12,3g
Vetten 7,5g
    waarvan verzadigde vetzuren 1.3g
Koolhydraten 59,4g
    waarvan suikers 1,1g
vezels 9g
zout 0.02g

 

Verpakt in een ruimte waar ook granen, noten, sesam en soja verwerkt worden.