Kare tahu - simpele tofu curry

Ingrediënten:

250g tofu (tahu) ,1 ui in grove stukken, 500 ml kokosmelk,

3 el Bio Shop kokosolie, peper, zout, kokosbloesemsuiker, lemongras, 1laurierblad, 1kaneelstokje

Voor de specerijenmix:

1el korianderzaadjes, 5 sjalotten, 5 teentjes knoflook, 5 macadamianoten (ev. amandelen), 3 rode chili pepertjes, 1cm gemberwortel, 1/2tl komijnzaad,

2 kruidnagels, stukje nootmuskaat

Werkwijze:

Snijd de tofu in blokjes. Doe alle specerijen in de vijzel en maak ze fijn. Verhit  de koksolie, voeg de specerijen toe en roer goed tot de aroma's vrij komen. Voeg gekneusd lemongras, laurierblad, kaneelstokje, de ui en de blokjes tofu toe. Blijf goed roeren. Doe de kokosmelk er bij en breng op smaak met peper en zout en kokosbloesemsuiker. Laat enkele minuten inkoken, verwijder lemongras, laurierblad en kaneelstokje en serveer.

Voor de liefhebbers van vlees of vis:

Kare Ayam: vervang de tofu door reepjes kip; Kare Udang: met garnalen of scampi ; Kare Cumi: met inktvis. Verleng de inkooktijd naar 10 min.