Sambal goreng sayur - pittige groenteschotel

Ingrediënten:

100g groene boontjes,100g wortelen, 100g zoete aardappel, 100g bloemkool of broccoli, 500 ml kokosmelk, 3 el Bio Shop koksolie,1 laurierblad,

1 cm gemberwortel, lemongras, peper, zout, kokosbloesemsuiker

Specerijenmix:

5 sjalotten, 5 teentjes look, 4 rode chilipepertjes, 5 macadamianoten ( amandelen kan ook ),1cm curcuma

Werkwijze:

Was de groenten. Snijd de boontjes en de wortelen in kleine stukjes en verdeel de broccoli of bloemkool in kleine roosjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Zorg ervoor dat alle groenten ongeveer in even grote stukjes gesneden worden.

Doe alle ingrediënten voor de specerijenmix in de vijzel en stamp ze fijn. Verhit de kokosolie, sauteer de specerijenmix en voeg het laurierblad, lemongras, curcuma en de gemberwortel toe. Goed roeren tot het aroma vrij komt. Voeg dan pas de groenten toe en blijf roeren. Giet de kokosmelk erbij en laat nog even doorkoken tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met een snuifje zout, peper en wat kokosbloesemsuiker. Verwijder laurierblad, lemongras en gember en serveer.