Foodtruck - The Loving Hut express - chefkok Tino Don Porto Carero

Vanwaar komt uw interesse voor lekker eten?

Bij ons thuis was er veel aandacht voor het eten. Mijn moeder kookte gezond met groenten uit onze eigen bio tuin. Op zondag werd er uitgebreid gekookt en mijn broer en ik waren dan te vinden in de keuken.

 

Vandaar komt mijn belangstelling om lekker en gezond te eten. Waar heeft u leren koken en door wie ben je beïnvloed?

Als student hield ik er niet zo goede eetgewoonte op na en moest ik dringend mijn gezondheid in de goede richting sturen. Na een bezoek aan een biowinkel ging er een wereld van nieuwe producten voor mij open . Na mijn studententijd volgde ik mijn eerste kooklessen. In het centrum La Ferme du Bois-le-Comte heb ik door naturuvoedingsconsulente Katrien Coquyt de vegetarische keuken leren kennen. Katrien Coquyt is ook bekend door haar kookboek: vijf seizoenen op je bord.

 

Vanaf wanneer is koken uw beroep geworden?

Tijdens mijn rondreizen in Azië hoorde ik van een bijzondere kookschool in New York nl. de Natural Gourmet School van Annemie Colbin. Daar wilde ik naartoe en in november 2004 was het zover en ik werkte ook in de bekende natuurvoedingsrestaurants Quintessence, Candle 79 en Whole Earth Bakery. Sinds 2006 ben ik gaan koken voor verschillende groepen en vervoegde ik het culinair team van EVA. In die periode gaf ik ook kooklessen bij EVA en in het Oost-West Centrum in Antwerpen. Ik ben getrouwd met Nuni uit Thailand daarom zijn mijn gerechte geïnspireerd op de Thaise keuken. Sinds 2012 rijden we rond met onze foodtruck ‘ Loving Hut Express’ en zijn we te vinden op diverse plaatsen in Vlaanderen en festivals. U kunt er terecht voor heerlijke vegan gerechtjes met bio label.

 

Ontdek hier de lekkere recepten van The Loving Hut express.