Provencaals seitan-gehaktbrood

Ingrediënten ( 6-8 porties):
1 el extra virgin olijfolie, 1 ui (gesnipperd), 4 teentjes knoflook, 4 wortels (200g in kleine blokjes gesneden), 1 gele paprika (80g in kleine blokjes gesneden), 250g paddenstoelen (in kleine blokjes gesneden), 4 tl Provençaalse kruiden,1/2 tl zeezout, 500g seitan, 20 zwarte olijven (ontpit en in schijfjes gesneden), 1 el extra virgin olijfolie, 6 el arrowroot of maïzena, broodkruim

Bereiding:
Verwarm 1 el olijfolie in een pan, fruit de ui en knoflook enkele minuutjes tot zacht en doorzichtig. Voeg wortels, paprika en champignons, kruiden en zout toe n laat 10-15 minuten sudderen. Hierbij komt vocht vrij waarin de groenten kunnen garen. Maal de sietan in een keukenmachine fijn tot gehakt. Verwarm de oven voor op 180¨C. voeg arrowrood toe aan groenten-seitanmengsel, breng eventueel op smaak, den doe alles in een ingevette bakvorm of ovenschaal. Bestrooi met broodkruim. Bak 20 minuten in de oven of tot de bovenkant mooi bruin ziet.
Serveer onmiddellijk met een fris slaatje of laat afkoelen en gebruik als broodsmeersel bijvoorbeeld.